TERMÉKEK

Vissza
WPC KERÍTÉS Fém táblás kerítés Alumínium léckerítés Fa kerítés Tekercses drótkerítés Gabion, kőkosár Kapuk Belátásgátló Beton és kő lábazatok Kerti kiegészítők Rögzítők és lefogók Oszlopok és oszloptartozékok

Ipari kerítés gazdaságosan

2024.04.24

Ügyfeleink gyakran keresnek meg minket azzal, hogy céges telephely leválasztására  keresnek stabil, erős és megfizethető kerítésrendszert. Egyik megrendelőnk a közelmúltban szintén ezzel a céllal vette fel velünk  kapcsolatot. Fontos volt számára, hogy az új leválasztandó szakaszok elkerítése ne csak gazdaságos legyen, hanem gondozásmentes is, mivel sok-sok évre tervezett vele.

Mivel a pénzügyi keret viszonylag szűkös volt, ezért néhány kerítéstechnikai megoldással segítettük a projektet.

Bejárati kapu:

Először úszókapuban gondolkoztak, de sem az oldalsó hasznos helyek mérete, sem a terepviszonyok, sem a kapu ára nem volt kedvező. Mivel a büdzsé adott volt, így egy egyedi gyártású 4m-es kétszárnyú kaput ajánlottunk. A biztonság miatt nem kellett aggódniuk, mivel ez a típus is kellően ellenálló és erős, éjszakára zárható, ráadásul a telephelyen nappali kamerás megfigyelő szolgálat és sorompó rendszer működik.

 

Kerítés magasság és anyag választás:

A megrendelő kérése volt, hogy a már meglévő, zsaluköves 3D kerítés magasságával egy szintben fusson az új kerítésszakasz is. Így a kiválasztott 1730mm magas kerítéstábla 7-11 cm-es lábréssel elérte a kívánt 1,8-1,85m magasságot.

A már meglévő kerítéshez igazodva a gazdaságosság és stabilitás szempontjából a 3D bordamerevítéssel rendelkező, 4 mm drótvastagsággal gyártott a Krypton 3D50-es táblára esett a választás, mert ennek kialakítása, a függőleges drótok közötti 46 mm távolsága egyezett meg a már telepített rendszerrel.

A környezethez illő zöld RAL6005 színt választották.

 

Kerítés negatív sarok:

A kerítés vonalvezetése egy 270 fokos szögben fordulást igényelt. Ezt általában több oszloppal és több rövid táblával oldják meg. A büdzsé megtartásához speciális negatív sarok kialakításra is szükség volt: a 3D50 tábla bordakivágást kapott, melyet javító festékkel zártak el a későbbi rozsdásodás előtt és így alkalmas volt az egy oszloppal történő tábla megfogásához. Az egyik tábla teljesen a szokásos módon, kengyeles rögzítéssel került az oszlopra, míg a másik, bordánál kivágott táblát a másik táblára merőlegesen, csak az utolsó függőleges pálcájánál fogva rögzítették az oszlophoz. Ezzel a megoldással további oszlop használata kiváltható.

 

 

 

 

 

Kapuoszlop, mint kerítésoszlop.

Táblás kerítés építése esetén a kerítés dróttáblája a kapu oszlopához rögzíthető, ezzel a szükséges oszlopszám csökkenthető. Ebben az esetben a beépített Garten 3D 1,73 egyszárnyú kapu oszlopaira univerzális rögzítővel kerítéstábla került fel. Így a tábla+kapu+tábla 6m-es hosszához csak a kapu 2 oszlopa került felhasználásra.

Sok apró, de a gyakorlatban használható ötlettel a kerítésépítő szakemberek állnak szolgálatára. Bármely felmerülő problémára igyekszünk partnereinkkel a megrendelőnek megfelelő, stabil, hasznos, hosszútávon biztos és gondozásmentes megoldás kínálni.

Keresse kollégáinkat bizalommal: Ügyfélszolgálat.